Villa New Water by Waterstudio.NL

villanewwater_architecture-0-900x602
With the volume limited, Waterstudio decided to make a floor under ground level, providing extra surface within the limited dimensions of the building-envelope. Solutions for allowing daylight in the lower floor turned out to be the main architectural highlights.
The volume was  taken up as a white frame outlining large surfaces of glass, making the whole villa rather transparent. Some touches of wood add subtlety and warmth to the scheme. The white frame curling along the facade closes off both ends of the house. In the middle the frame rises to mark the entrance.
The concept of transparency was maintained throughout the house by creating an open layout where, almost no doors are used.  Typical eye catchers in the interior are the kitchen situated in the center of the house.

Beside the exterior of the Villa, Koen Olthuis designed the interior and the garden what brings the total design of the plot in harmony. In the green sloping garden the water of the New water is literally brought into the plot. 

Designed by Waterstudio.NL