Juliette aux combles | Remodeling of a third-floor single-family dwelling in Plateau Mont-Royal.

Juliette-apartment-Redesign-the-third-floor-of-a-single-family-residence-of-the-Plateau-Mont-Royal-HomeWorldDesign-14
Over five feet high, two distinct sloped structures made with thick layers of tar and gravel formed the roof of this old duplex built in 1880.
Replacing this structure with an insulated open-truss roof liberated impressive 13-foot ceilings. The floor is organized around a series of shelves made of recuperated wood that wind around a white utility cube. Divided into two volumes by a sheet of glass, this cube accommodates a marble mosaic shower, a sink and two wardrobes. On either side of the original stair and brick wall, gypsum volumes and their lofts provide storage for the master bedroom and artist studio. Juliette has found the attic of her dreams! 

Architecture |  L. McComber ltée
Team  |  Louis Laperrière, Laurent McComber
Construction  |  M.A. construction 

Location  |  Plateau Mont-Royal, Montréal
Year  |  2013
Photography  |  Steve Montpetit